Project
ProjectnaamWooncentrum ASVZ
Materiaal 2021-02: Inrichten gemeenschappelijke ruimte
PlaatsSliedrecht
OrganisatieASVZ
OmschrijvingWooncentrum

Projectbeschrijving Vanuit een voorziening op de Merwebolder in Sliedrecht kwam de vraag voor het gezellig maken van een gezamenlijke hal tussen vier woningen.

Het idee was om de hal van het paviljoen leuk aan te kleden. Al jaren lang was deze ruimte onderbenut door gebrek aan activiteiten en uitstraling. Dankzij wijziging van aanpak en samenwerking van de verschillende groepen is hier verandering in gekomen. Helaas, door de Corona tijd heeft dit zich nog niet verder kunnen ontwikkelen, maar er was, zeker nu meer behoefte om samen te komen. Door de ruimte beter in te delen met room-dividers, accessoires en kleur/gezelligheid wilde men een extra leuke plek creëren waar verschillende groepen en cliënten weer samen kunnen komen.

Voor wie?
De doelgroep is erg divers. Van tieners en jong volwassenen tot ouderen. In totaal gaat het om 35 bewoners. De beperkingen lopen ook erg uiteen. Maar daarin ziet men ook juist de verbinding. Een gezellig gezamenlijk muziek moment creëren, een spelletje spelen, kletsen en grappen en grollen zijn o.a. wat men met deze aanvraag denkt te stimuleren, doordat men beter bij de behoefte van de bewoners kan aansluiten die gevoelig zijn voor hun omgeving.

De ruimte is inmiddels opnieuw ingericht.