Project
ProjectnaamOC Cocon
Materiaal 2017-04: Rolstoelschommel
PlaatsCapelle aan den IJssel
OrganisatieStichting Pameijer
OmschrijvingOntwikkelcentrum voor kinderen met een meervoudige handicap

Projectbeschrijving Pameijer diende een aanvraag in voor de aanschaf van een nieuwe rolstoelschommel op het plein bij Ontwikkelcentrum Cocon. OC Cocon is er voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar met een ernstige (meervoudige) beperking.

Zomer 2017 lagen er in alle Lidl filialen flyers met de actie "Lidl helpt Lokaal". De Lidl bestond 20 jaar en elk filiaal mocht € 1000, - uitreiken aan een goed doel. En wie niet waagt die niet wint dus vanuit Cocon werd er ook een aanvraag gedaan, en wel voor reparatie en aanpassingen van de rolstoelschommel, omdat dat toch wel hard nodig was. Het team was super verrast toen ze gebeld werden dat hun inzending gehonoreerd werd. Op 26 september hebben twee kinderen van Cocon een cheque in ontvangst genomen.

Nu bleek echter dat de rolstoelschommel niet meer te repareren was en dat deze echt vervangen moest worden. Dat was helaas niet mogelijk met deze cheque en het was ook niet mogelijk om de schommel uit het zorgbudget van Ontwikkelcentrum Cocon te financieren.

Om die reden werd onze hulp gevraagd.

Wij hebben de rolstoelschommel bekostigd en met de cheque van Lidl is de plaatsing ervan betaald.