Project
ProjectnaamKindervallei
Materiaal 2018-01: Keukenapparatuur
PlaatsValkenburg aan de Geul
OrganisatieRonald McDonald Kindervallei
OmschrijvingVakantiehuis voor kinderen met een meervoudige beperking / zorgintensieve kinderen

Projectbeschrijving De Ronald McDonald Kindervallei heeft acht aangepaste appartementen die bestemd zijn als vakantiemogelijkheid voor gezinnen waarvan een kind een (meervoudige) beperking heeft of anderszins zorgintensief is. Eén van onze ABB-Collega's is met zijn gezin een regelmatige bezoeker van de Kindervallei.

De gezinnen kunnen voor een lage prijs gebruik maken van een aangepast appartement met alle hulpmiddelen die nodig zijn.

Van tilliften, douchebrancards, in hoogte verstelbare bedden / bedboxen, de Kindervallei heeft al het noodzakelijke in huis.

Zoals ook in menig huishouden is de (woon)keuken een fijne ontmoetingsplek voor de gezinnen. Gezinnen koken er samen en dankzij het in hoogte verstelbare keukenblok kunnen ook kinderen in een rolstoel echt meedoen.

Tevens wordt de keuken veelvuldig gebruikt door de cliënten van Radar. Radar is een organisatie die mensen met een beperking begeleiden in aangepast werk. Deze plek vinden ze bij de Kindervallei. Ze leren er bijvoorbeeld soep maken voor de gasten, bakken cakes en taarten voor de gasten en leren de keuken schoonhouden.

Dat deze plek zo geliefd is, was helaas ook te zien aan de staat waarin de keuken verkeerde. Het in hoogte verstelbare aanrechtblad (voor rolstoelgebruikers) was doorgezakt en de kastjes en lades hebben zeer geleden door het intensieve gebruik. Kortom, hoogste tijd voor een renovatie.

Bruynzeel Keukens Heerlen en de Bruynzeel Foundation zorgden voor een nieuwe keuken. Voor de inbouw apparatuur werd nog een sponsor gezocht.

Wij hebben een bijdrage geleverd t.b.v. de Miele inbouwapparatuur.