Project
ProjectnaamZomerkind
Materiaal 2018-02: Floatsation
PlaatsNieuw-Beijerland
OrganisatieStichting Zomerkind
OmschrijvingKinderdagcentrum voor kinderen met een ernstig meervoudige beperking

Projectbeschrijving Bij Kinderdagcentrum Zomerkind komen kinderen met een ernstig meervoudige beperking. Dit betekent dat zij lichamelijk en verstandelijk zwaar beperkt zijn en te maken hebben met bijkomende problematiek. Een aantal kinderen heeft bijvoorbeeld epilepsie, zijn blind tot slechtziend, slechthorend, hebben luchtwegproblemen en/of zijn spastisch.

Voor de kinderen is het heel erg fijn dat het KDC beschikt over een eigen zwembad. Het heerlijke warme water maakt dat zij zich kunnen ontspannen en vrij kunnen bewegen. Maar naast ontspanning zijn er nog zoveel meer doelstellingen die men graag zou willen behalen met de kinderen in het zwembad.

Om dit te kunnen realiseren vroeg men ons om een "Floatsation"; een speciale zwemmat. We hebben aan de vraag kunnen voldoen.

"Floatsation" is een mat met ballen in een speciaal zacht "net". Het product is geschikt voor iedereen, van kinderen tot ouderen, mét en zonder beperking.
De matten geven voldoende steun om niet onder water te gaan, maar toch in het water te liggen. Door het "gatensysteem" kan het water er doorheen zodat minder snel de kou van boven water wordt gevoeld. De ballen kunnen allemaal afzonderlijk van elkaar bewegen, maar niet wegschuiven. Dit zorgt ervoor dat de mat zich precies naar het lichaam vormt, waardoor mensen een zéér prettige ervaring beleven wanneer ze op de mat liggen. Doordat de ballen allemaal afzonderlijk kunnen bewegen kun je niet gemakkelijk van de mat af rollen, ook kan de mat op verschillende manieren worden gevouwen om het er op komen en er af gaan makkelijker te maken.